image
image
image
image


Kurikanseudun sukuja


Kytän suku ja talo (Kurikka)
Marita Aho (o.s. Rinta-Kyttä) on kirjoittanut Seinäjoen Uppa-suvun sivustolle kurikkalaisesta Kytän suvusta. Jooseppi Tuomaanpoika Upan jälkeläiset ovat asuttaneet Kytän taloa yli 300 vuoden ajan. Talo Sijaitsee Kurikan Miedonkylässä.

Upan sukuhaara: Skytät ja Kytät

Miedon suku, Juha Miedon esipolvet (Kurikka)
Sukuja voidaan käsitellä kahteen suuntaan. Seuraavassa on käsitelty hiihtäjälegenda Juha Miedon esipolvia aina 1200 luvulle eKr. Jokainen joutuu itse päättelemään koska sukupuussa mennään mytologian puolelle. Hiihtojätti Miedon esipolvet

Kurikan hiihtojätti Juha Miedon esipolvet

Muurimäen suku (Kurikka)
Sukuseura perustettiin 1989. Kristiina Kanervan ja Marja-Leena Sairasen kirja Muurimäen suvusta ilmestyi vuonna 2002. Perustana ovat Jaakko Muurimäki ja Susanna Ala-Nisula 1700-1800 -luvun vaihteesta. Tutustu sukuun sivulla: www.muurimaensukuseura.fi

Muurimäen sukuseura ry:n kotisivu

Hartvik/Mänty -suku (Jurva)
Puuseppä, torppari Jurvan Savijoen Myötäisessä Juha Fredrik Salomoninpoika Hartvik ja vaimonsa Serafia Aabrahamintytär o.s. Rätti ja heidän viiden poikansa jälkeläisistä koostuva suku. Reima Männyn kotisivulta löytyy tietoa Hartvik/Mänty suvusta. Sivulla mainitaan sekä jurvalaisia että kurikkalaisia sukuja.


Hartvik/Mänty -suku
Sarvelan suku (Jurva)
Kantaisä oli Mikki Tuomaanpoika Sarvi 1600-1700 luvun vaihteessa. Sarvelan suku ja Sarvijoen kylä ovat erottamattomasti osa Jurvan historiaa. Valmisteilla on suvun kolmas sukukirja. Siitä ja paljosta muusta enemmän Sarvelan suvun kotisivulla.

Sarvelan suku ry:n kotisivu

Tulossa:
image